Strenge selectiecriteria

U staat centraal

Bij Slaaphof staat u centraal. Niet het merk of het product. Uw wensen en klachten zijn ons vertrek punt op zoek naar het beste product voor u. Vandaar dat het allemaal begint met een goed advies. Tegelijkertijd beseffen we dat het product en alles wat daar en mee te maken heeft ook perfect moet zijn. Vandaar dat we onszelf en de fabrikanten hoge eisen opleggen. Hieronder leest u daarover.

Productkwaliteit – kwaliteit belangrijker dan bekendheid

Bij Sleep Lounge kijken we kritisch naar de kwaliteit. Hoe lang gaan de producten mee? Zijn er in de loop van de jaren veel grote klachten of kleine storingen? We zien vaak dat de grote fabrikanten meer gaan voor marketing en mooie verhalen dan voor kwaliteit. Veel bekende merken richten zich vooral op consumentengedrag (hoe zeggen ze zo snel mogelijk ‘ja’) en hoe verkoop ik zoveel mogelijk matrassen en/of bedden. Daarom zult u verschillende bekende merken niet in de Sleep Lounge kunnen kopen.

Ligkwaliteit – laat het bed u beter slapen?

Ten diepste is de ligkwaliteit (de functionele kwaliteit) nog (veel) belangrijker dan de productkwaliteit.
Voorbeeld: Hoe goed de leerkwaliteit van een schoen ook is en het ergonomische voetbed, de maat moet ook passend zijn. Anders is deze te groot of te klein.

Sleep Lounge kijkt daarom heel deskundig en kritisch naar al deze facetten. Past dit matras of bed bij uw slaapgedrag en klachten? Geeft het de juiste ondersteuning in de (onder)rug? Krijgen de schouders voldoende ruimte of knelt het af? In de Sleep Lounge doen we een meting van uw lichaam. Wetenschappelijk onderbouwt en in de praktijk al meer dan twintig jaar zeer succesvol. Meten is weten. Veel merken vallen op dit onderdeel dan ook door de mand. Ze bieden te weinig ergonomie en mogelijkheden waardoor het lichaam onvoldoende goed ligt. En dan zeggen wij: niet geschikt, hoe bekend het merk ook is.

Garantie – moet solide zijn

Het begint met een goed product, maar dat is niet genoeg. In principe kan alles kapot.
Als eerste is het dan fijn te weten dat de Sleep Lounge al meer dan 25 jaar een 24uurs storingsdienst heeft. Dit is zeer uniek in Nederland. Naast onze eigen storingsdienst zijn we erg streng op de garantievoorwaarden van de merken die wij verkopen in onze Sleep Lounge. Veel fabrikanten hanteren een afbouwende garantie. Dat betekent dat u binnen de garantietermijn moet bijbetalen. U houdt niet van dit soort verrassingen, wij ook niet. Daarom maken wij afspraken om dit te voorkomen of in ieder geval tot een minimum te beperken.

Service – leveren ze (snel) onderdelen

Service – zowel binnen als buiten de garantieperiode – is dit van groot belang, omdat een product defect kan raken. Steeds meer producten komen uit Oost-Europa of uit China en daar kijkt men heel anders tegen garantie en service aan dan wij in Nederland. Wij kopen daarom de matrassen en bedden bij fabrikanten die (veelal) zelf produceren in West-Europa. Bedrijven die een (familie) eigenaar hebben, geven vaak een veel betere service dan bedrijven die op de beurs georiënteerd zijn en de focus hebben op meer winst i.p.v. een betere service. Bij de Sleep Lounge is garantie en service dus gewaarborgd.

Leveringsbetrouwbaarheid – uw bed op tijd geleverd

Afspraak is afspraak. Zo zijn onze manieren bij de Sleep Lounge. Wij komen niet zomaar uw bed (langs)brengen. De Sleep Lounge heeft een eigen montage- en servicedienst met geschoolde en gepassioneerde monteurs. Daarnaast maken wij heel concreet de afspraak voor het tijdstip van levering en/of reparatie. Het is erg vervelend wanneer de fabrikant de afspraak naar de Sleep Lounge toe – en dus ook naar u toe – niet na zou kunnen komen. Om dit te voorkomen volgen wij het leveringsproces heel nauwkeurig en zien erop toe dat de fabrikant zijn afspraken nakomt.

Productieproces en duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord gedrag geldt voor iedereen. Voor klanten, voor winkels maar ook voor fabrikanten. Hoe wordt een product gemaakt? Worden er goede en eerlijke materialen gebruikt? Zijn de productiemethoden verantwoord? Zo zijn er nog veel meer zaken waar wij bij Sleep Lounge op letten. De wereld is immers niet van en voor ons alleen.

‘Het zou mooi zijn als onze generatie de wereld mooier en beter achterlaat dan dat deze was’.

Schakelen tussen klant - winkel - fabrikant

De zwakste schakel bepaalt de sterkte van de ketting. Daarom steken wij veel tijd en energie in de samenwerking met u en de fabrikant. Zo ontstaat een win-win situatie voor ons allemaal. Iedereen blij en tevreden.

sleep lounge showroom 03

sleep lounge showroom 04